Studio time! Deze week zitten we drie dagen in studio Moskou om zo veel mogelijk van onze nummers op te nemen. Spannend, vreselijk en heerlijk tegelijkertijd. De studio bestaat uit twee ruimten, een ruimte waar wij spelen en de ruimte waarin de techniek en onze geluidsvrouw zich bevinden. Deze  zijn gescheiden door een dubbele muur met dubbele deuren en een groot raam met dubbel glas. Een soort astronauten zijn we, of aapjes in quarantaine. In ieder geval denken we een kunstje te kunnen. 

Onze set-up bestaat uit honderdduizend microfoons, standaards, koptelefoons, krukjes en snoeren. Rick en ik zitten een paar meter uit elkaar, de sfeer is heel anders dan lekker in de tuin in de zon spelen. Contact maken is moeilijker vanwege grote microfoons die zich voor ons gezicht bevinden. 

 

 

De opnames gaan vrij goed. Rick speelt fantastisch gitaar en maakt weinig fouten, hij is echt nog veel beter geworden de laatste tijd. Daarna luisteren we  terug met Sylvia. Dat is best spannend. Je komt echt helemaal nergens mee weg bij deze opnames , de kleinste fouten worden onvergefelijk. Op slag word je ook nog kritischer op jezelf (waarom klink ik niet als Birdy?).
Zo meteen sessie drie. Binnenkort hopen we een stuk of acht nummers te hebben waarover we tevreden zijn. Now, back to the studio!