Bucket-list: One down!! Vandaag hebben we meegedaan aan het nieuwe  programma van RTL 5: 'The Hit'. 'In The Hit krijgen songwriters de kans om hun zelfgeschreven nummer te pitchen aan Nederlandse artiesten. 

Al om acht uur 's ochtends moesten we in Amsterdam zijn bij Blazhoffski productions. Dat betekende dus om kwart over vijf op, maar goed, dat heb je natuurlijk over voor je droom! Mijn nummer 'Growing' was uit de aanmeldingen gekozen voor casting en onder het mom 'samen uit, samen thuis' ging Rick mee om me te steunen (thank god!) en om te kijken of we ook samen een liedje mochten inbrengen.  De wachtruimte was gevuld met nerveuze mensen, alleen of in groepjes.

 

Muziekinstrumenten slingerden rond, gitaardeuntjes klonken door elkaar. Iedereen heeft een nummer en iedereen krijgt een nummer, en dan is het wachten. Het heeft wel wat zo'n sfeer, je hebt echt door dat je leeft!  

Uiteindelijk liepen we al achter op schema voor we begonnen waren, maar om half tien mocht ik dan toch mijn liedje pitchen. Spannend man, daar zaten Erik van der Hoff en nog wat bekende Nederlanders (allemaal mannen), en daar moet je dan ineens je liedje voor spelen wat je tot dan toe alleen in je eigen woonkamer hebt gedaan. 

Helaas had de stoel die ik kreeg armleuningen en was ik heel zenuwachtig met een soort rare robot/tril-arm maar het zingen en gitaar spelen gingen allebei wel goed genoeg om het nummer over te brengen. De jury was heel aardig en stelde me zoveel mogelijk op mijn gemak. Ik durfde ze alleen niet aan te kijken want dan werd dat rare trillen erger. 

Toen ik -goddank- klaar was waren ze heel complimenteus over het nummer, althans dat is wat Rick zich herinnert, ik weet nog maar de helft. Ik kreeg wel de indruk dat ze meer op zoek zijn naar een nummer waar ze nog veel aan kunnen schaven, veranderen en pimpen, en daarvoor is 'Growing' natuurlijk niet zo geschikt. Die hoort eigenlijk zoals hij nu is, misschien met een viool en een betere stem erbij maar wel klein en een beet je breekbaar.

Rick was helemaal in zijn element met de BN-ers, en terwijl ik maar steeds 'Bedankt voor jullie tijd' bleef zeggen en richting deur schoof, heeft hij nog voor elkaar gekregen dat we 'Terms and conditions' mochten spelen samen. Over dat nummer hadden we ook aardig getwijfeld en het was heel erg leuk die te mogen laten horen (en Rick had geen last van een losgeslagen robot-arm). Volgens mij kwam dit nummer meer in de buurt van wat ze zochten, de mogelijkheid er iets groots van te maken met een big band op de achtergrond bijvoorbeeld. 

O, wat kwamen we weer opgelucht en opgetogen buiten. Iedereen van de koffiedame tot de jury was zo aardig en relaxed geweest, heel fijn zo'n sfeer. En nu maar hopen dat een van onze nummers door gaat naar de live shows, dat zou zo gaaf zijn. Dat horen we volgende week. Zo niet, dan mogen we al trots zijn dat de liedjes uit een grotere stapel aanmeldingen zijn gekozen voor de eerste ronde. Ook ben ik heel  dankbaar voor alle berichtjes van vrienden en familie, heel erg lief. Plus nu dus een vinkje achter 'deelname aan talentenjacht', wat wil je nog meer.