Hoe schrijf ik een nummer? De eerste keer weet je niet hoe je moet beginnen, je weet alleen dat je het wil proberen. Een beetje googelen levert het volgende op: Er zijn meerdere manieren waarop je een nummer kan schrijven. De eerste keren heb ik de - volgens de meesters - juiste volgorde van Tekst, Melodie tekst en vervolgens Melodie nummer aangehouden. Op die manier heb je volledig de vrijheid te werken met woorden en je oprechte gevoelens in een nummer te passen. Melodie volgt immers tekst. Op die manier zijn er een aantal nummers  van mij ontstaan waar ik best tevreden over ben, en zijn er een heleboel nummers van Rick ontstaan waar ik heel tevreden over ben. 

Andere manieren om tot een nummer te komen werken ook. Soms heb je op je gitaar gewoon een heerlijke melodie te pakken die je - net als tekst - raakt. Op zo'n gitaarstukje heb ik laatst een melodielijn bedacht en daar kwamen als vanzelf woorden op. Ik dacht toen nog: 'die pas ik later wel aan', maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De woorden die vanzelf kwamen passen gewoon het allerbeste op de melodielijn en alternatieven verzwakken het ritme. Misschien zijn het woorden die gewoon graag gezongen willen worden.

Ik ben benieuwd of er een verband zal blijken tussen manier van schrijven van een nummer en hoe goed ze ontvangen worden. Ik laat nog weten wat er uit komt. Als je mee wilt beslissen vraag dan een inlogcode aan dan kan je onze nummers luisteren en beoordelen, waaronder het nieuwe nummer 'Something to live for'. 

Anne Marie