News

Pinkstermaandag stonden Hart & Linden​ op Waterpoort Festival​ in Gorinchem. Een heerlijk festival op een toplocatie aan de rivier, absoluut een aanrader voor volgend jaar. Bedankt voor de fantastische tijd!!

#20

Op vrijdagavond 24 april waren we uitgenodigd bij de maandelijkse sigersongwritersavond in het prachtige restaurant Anafora in het Maximapark, Vleuten. Het was een super line-up en een heel erg fijn publiek. Onze muziek klonk ineens weer heel fijntjes en puur na onze tijd met de band. Beiden hebben echt wat! Radio Houten was present en heeft prachtige opnames gemaakt van de avond, kortom een toptijd!

Vrijdag 17 april 2015 was Clash of the Titans, de Utrechtse bandwedstrijd waar ook Hart & Linden aan mee deden. Man, o, man, wat een avontuur was het. 

#18.
Als je mee doet aan een bandwedstrijd moet je ook wel een band hebben. Olav van der Spree (singer-songwriter/(bas)gitarist) en Caspar Rijbroek (drummer) waren bereid ons bij te staan in dit uur der strijd. 

Zaterdagen oefenen bij Db's, langzaam het gevoel krijgen van een band, wat een lol, wat een ervaring. Leuke en gekke mensen ontmoet, mensen met een tatoeage op hun voorhoofd, ruitjesbloezen, mannen met lange haren, woeste stemmen en een zwaar goed hart. Het was een toptijd. De afsluiter, de avond zelf, was een waas van vrienden, bier, lach en schoudergeklop. En op dat podium stond er af en toe echt een band. Niet slecht in zo'n korte tijd. 

olav en Caspar, zwaar dank voor jullie bijdrage aan onze sound, we zijn echt gegroeid door jullie. Binnenkort met de fles Jack Daniels erbij gaan we nog eens nagenieten. Terechte winnaar van de avond was S.A.T.E.R., gefeliciteerd jongens! De jury vond onze nummers mooi. En wij gaan vast nog wel eens verder met deze formatie, want een band, dat is verslavend.  

Hart & Linden hereby proudly presents... 'Hart & Linden and band', a.k.a. 'Hart en de Linda's' (thanks to a staff member with poor eyesight at Db's :D). Om niet volledig weg te vallen tussen de gemiddelde black metal band bij Db studio's hebben we voor de voorronde van Clash of the Titans op 17 april een gelegenheidsbandje opgericht (hoera!) met Olav (bas) en Casper (drums). Vrijdag 17 April v.a. 21:00 dB's, wij spelen van 22:30-22:50 uur. KOMT ALLEN!!! 

Kleine radiostilte, dus even een update hoe het met Hart & Linden gaat. Hart & Linden zijn druk bezig met repetities, het schrijven van nieuwe nummers en het regelen van optredens.17 April staan we in de voorronde van Clash of the Titans (met bassist en drummer!), 24 april hebben we een optreden in het Maximapark, er staan wat lokale radio-optredens op de rol en een heleboel kleinschalige optredens (zoals TREK festival en het Waterpoort festival). 
Hierbij een liedje van dit weekend, op de rest zullen jullie nog even moeten wachten tot de optredens. Bye!!

Tussen de mooie kleren van Rosa Rosas mochten wij op zondag 22 februari spelen in 020 bij Rosa's zondagmiddagsalon!! Kijk ons nou staan. :) Leuke mensen, coole kleren en topmiddag! Wordt waarschijnlijk herhaald. 

Rosa Rosas, vintage voor vrouwen en meisjes
Rietwijkerstraat 33, Amsterdam.

Heerlijke middag gehad bij Cafe Averechts in Utrecht. Een bijzonder café wat door vrijwilligers wordt gerund, en wat zijn winst weggeeft aan goede doelen. Fijn podium en hele lieve mensen, waaronder de organisatie, het publiek en niet te vergeten onze trouwe vrienden en familie die kwamen luisteren. De optredens vóór ( Taste of Cinnamon ) en na ons ( The Cozmic Parsnips) waren ook echt super! Het zijn toch wel hele bijzondere momenten zo, nog los van het optreden. Door de optredens kom je op plekken die je anders misschien niet had ontdekt, en met combinaties van mensen die je normaal niet had gemaakt, maar die zo leuk uitpakken! We hebben echt genoten. De sfeer was heel bijzonder; Iedereen liep, zat en dansde door elkaar, iederen lachtte, kinderen kropen over het podium en er was zelfs een goochelaar. Bedankt voor de fijne middag! We'll be back!Gig #16.

Omdat Hart & Linden meedoen met The Clash of the Titans, de bandwedstrijd van Db's studios, werd het maar eens tijd een band te vormen. Onze lieflijke liedjes vallen anders wel erg weg tussen alle dead methal. :) Singer-songwriter Olav van der Spree wilde ons wel helpen en voegde gister voor het eerst een baspartij toe aan onze nummers. Dat deed hij supersoepel en zonder enig geweld te doen aan onze nummers. Heel knap. Op 17 april 2015 is onze eerste voorronde in Db's en dan hopen we ook een drummer te kunnen toevoegen aan onze club. Heel nieuwschierig hoe dit gaat klinken. Volg ons hier en via Facebook!

 

This song, 'Remember, beech trees', we wrote for the songwriting challenge of makeyoursongcount.com of January 2015. Thanks to singer-songwriter Olav van der Spree for the push! :) The goal was to write a song before the first of February with the word 'Remember' in the title. And it worked! Rick made the lyrics ​​during a nightly writing session and Anne Marie put the words on music. You can find the result below. It's just an iPhone recording but you'll get the drift. From now on in all our live sets.

\

After releasing our demo CD 'Growing', Hart & Linden are working on the further development of these songs, but also writing (a lot of) new songs. It's kind of addictive, actually. Therefore it was about time to take part in a songwriting challenge! On www.makeyoursongcount.com, singer-songwriters challenge each other to write new songs. This month challenge is to write a song with the word 'Remember' in the title. No later dan february first you can find the result of our song here. Write on!!  

Zaterdag 27 december 2014 stonden wij voor de tweede maal in het Utrechtse Tivoli Vredenburg, deze keer (als 'aanstormend talent') op hun Open Winter Stage. Buiten guurde de sneeuw om de gevel maar binnen was het goed toeven! Het is echt heel tof dat Tivoli dit soort initiatieven organiseert en zo het nieuwe cultuurpaleis deelt met de stad. Er was een heel fijn podium opgebouwd en ook de techniek was top verzorgd.
We hebben natuurlijk een aantal nummers van onze CD 'Growing' gespeeld en ook een paar nieuwe nummers. Er was fijn publiek en we hebben ons zeer vermaakt. We bevonden ons in goed gezelschap van andere utrechtse bands als Bruusq en Seven to Eleven
Als kers op de taart waren weer een flink aantal vrienden aanwezig, dank jullie wel voor de gezelligheid lieverds! En, voor wie het gemist heeft, graag tot een volgend optreden (zie onder 'Events' voor de komende optredens).
Iedereen een heel gelukkig en natuurlijk muzikaal nieuwjaar gewenst!! 

Gig #15. 

Na onze tour door Utrecht lente/zomer 2014, het uitbrengen van onze demo CD 'Growing' en daarna een heerlijke lange zomerstop zijn Hart & Linden de afgelopen twee maanden weer volop bezig met het schrijven van nieuwe nummers. Ook zijn we van plan een paar nummers tot radiokwaliteit te promoveren. De komende maanden zullen we ook weer op de planken staan, leuk als je een keer langs komt. Zo staan we in Tivoli Vredenburg, in Rosa rosas vintage winkel in Amsterdam en in cafe Averechts Utrecht. Je vindt onze gigs altijd onder 'Events' op deze pagina. 

Benieuwd naar onze muziek? Druk dan op play! Here you can check out our album 'Growing'. You can also listen to us on Spotify and iTunes. If you'd like a CD, send an e-mail to info@hartenlinden.nl and we will send you one. Enjoy!

Vanaf vandaag is ons debuutalum 'Growing' te beluisteren op Spotify, iTunes, Youtube en andere digitale kanalen. Het album Growing bevat twaalf tracks met rustgevende, tweestemmige Nederlands- en Engelstalige nummers over (hoe kan het ook anders?) meestal de liefde. Hart & Linden hebben zich bij hun nummers laten inspireren door artiesten als Kings of convenience, The Common Linnets en Simon and Garfunkel.

Lees hier het gehele PERSBERICHT.


Ontlading! Onze Tour d' Utrecht  hebben we op zondag 13 juli voorlopig in stijl afgesloten met een zondagmiddagoptreden bij Café Hofman (gig #14). Er waren onverwachts veel vrienden en familie aanwezig, zo leuk! Een heel fijn gezicht, zoveel mensen van wie je houdt bij elkaar. 

Onze CD is bijna af, en die heet toepasselijk 'Growing'. We zijn ook echt gegroeid, niet alleen deze laatste drie jaar maar zeker ook weer deze laatste drie weken. Optreden is best spannend. Nogmaals heel veel dank aan iedereen die heeft meegedeeld in ons plezier. We houden zomerstop tot in september, maar hou de Agenda in de gaten voor nieuwe tourdata. Nogmaals bedankt allemaal voor een waanzinnige beleving en een hele mooie zomer gewenst!  

Strand Oog in al (Soia) is sinds 21 juni weer open! Na een hoop gedoe met vergunningen zijn ze na twee jaar weer volop van start gegaan, en wat is het mooi geworden! Hart & Linden zijn heel blij dat Utrecht zijn stadsstrand terug heeft. Zaterdag 12 juli hebben we in het kader van Foodsingers heerllijk opgetreden in de buitenlucht.
Voor ons allemaal genietende mensen aan tafels, daar achter het Amsterdam Rijnkanaal met zwaaiende mensen vanaf grote cruiseschepen. Daarna met z'n allen Nederland het brons zien halen in het WK. Heel bijzonder. Go check it out bij www.soia.nl

Singer-songwriters-heaven is THISSFest (the secret singer songwriter society festival), een festival speciaal en alleen maar bestaande uit singer-songwriters. Daar mochten wij natuurlijk niet ontbreken. We kregen de kans in prachtig Rasa op te treden. We hebben echt fantastische optredens meegmaakt van onze concullega's. En wat zijn het er veel! En wat zijn ze goed! Praktisch de helft leek wel finalist van Beste singer-songwrtiter van Nederland. Wie waren best trots dat we bij deze groep mochten toetreden. Bedankt! 

Daarna werd het weer feest. Singer-songwriter zijn is de beste hobby die je je kan bedenken. We zijn met wat fans geeindigd in de karaokebar Weerdzicht. Dat artiestenleventje, daar kunnen we misschien wel aan wennen. 

Tsjakkaaaa, the tour goes on!! Dinsdag 24 juni stonden we in het spiksplinternieuwe Tivoli Vredenburg. Wat een kans!!! Eerst de schouwburg en nu dit, wat een trackrecord! :) Open stage geeft lokale muzikanten de kans te performen voor de echte grote namen komen. 

Dank aan onze lieve vrienden en familie die kwamen luisteren en helpen, foto's maken, biertjes drinken, spullen sjouwen, natafalen, ezovoorts! Het werd weer een feestje. Nu nog twee optredens -2 juli 21:00 uur bij Strand Oog in Al en zondag 13 juli, 15:00 uur bij Cafe Hofman-  en daarna zomerstop tot september. 

 

Read more

Zo! Dat was Fête de la Musique Utrecht 2014, een bijzonder festival met mooie podia. Wij hebben er weer fiks wat podiumervaring bij, het was fantastisch! We hebben gespeeld bij Willem Slok, De Klanksteen en Podium Oost. Voor meer foto's, zie onze Facebook-pagina: www.facebook.com/HartenLinden.

Hart & Linden zijn op het moment druk aan het touren. Leuk als je een keer komt luisteren. We staan de komende maanden op fantastische locaties zoals Strand Oog in Al, Tivoli Vredenburg en Cafe Hofman.
Je vindt al onze optredens onder de tab 'Agenda'.  

Vanmiddag beleefden we een heerlijke zomerzondag op het trerras van Klein Berlijn, Utrecht. Wat een heerlijke sfeer heerste daar, wat een leuke, lieve mensen. We hebben genoten!Er waren zelfs twee fans die in een rubber bootje ons kwamen beluisteren vanaf de Vaartse rijn! Klein Berlijn is echt een topplek.

Vandaag zongen we een lief stel toe wat al 10 jaar bij elkaar is, en nog steeds hartstikke verliefd. Op nog vele jaren, Maaike en Laurens! 

 

Op 21 en 22 juni wordt er in Utrecht het festival 'Fête de la Musique' georganiseerd. Fête de la Musique is het meest spontane muziekfestival van Nederland. Iedereen kan spelen als artiest, een podium beginnen of gewoon lekker komen kijken! Alle optredens zijn gratis toegankelijk, en vinden soms plaats op verrassende locaties. Hart & Linden is ook van de partij, Wanneer de programmering definitief is plaatsen we de tijden en locaties van de optredens op de website. Meer info: www.fdlm.nl.

 

Vanavond traden wij op in de Stadsschouwburg. Jawel, Schouwburg Utrecht. Dat dankzij cabaretier Joep Onder de Linden die Hart & Linden als lokaal talent een podium bood tijdens zijn theatershow 'DUS'. 

 

Read more

Studio time! Deze week zitten we drie dagen in studio Moskou om zo veel mogelijk van onze nummers op te nemen. Spannend, vreselijk en heerlijk tegelijkertijd. De studio bestaat uit twee ruimten, een ruimte waar wij spelen en de ruimte waarin de techniek en onze geluidsvrouw zich bevinden. Deze  zijn gescheiden door een dubbele muur met dubbele deuren en een groot raam met dubbel glas. Een soort astronauten zijn we, of aapjes in quarantaine. In ieder geval denken we een kunstje te kunnen. 

Onze set-up bestaat uit honderdduizend microfoons, standaards, koptelefoons, krukjes en snoeren. Rick en ik zitten een paar meter uit elkaar, de sfeer is heel anders dan lekker in de tuin in de zon spelen. Contact maken is moeilijker vanwege grote microfoons die zich voor ons gezicht bevinden. 

Read more

Bucket-list: One down!! Vandaag hebben we meegedaan aan het nieuwe  programma van RTL 5: 'The Hit'. 'In The Hit krijgen songwriters de kans om hun zelfgeschreven nummer te pitchen aan Nederlandse artiesten. 

Al om acht uur 's ochtends moesten we in Amsterdam zijn bij Blazhoffski productions. Dat betekende dus om kwart over vijf op, maar goed, dat heb je natuurlijk over voor je droom! Mijn nummer 'Growing' was uit de aanmeldingen gekozen voor casting en onder het mom 'samen uit, samen thuis' ging Rick mee om me te steunen (thank god!) en om te kijken of we ook samen een liedje mochten inbrengen.  De wachtruimte was gevuld met nerveuze mensen, alleen of in groepjes.

 

Muziekinstrumenten slingerden rond, gitaardeuntjes klonken door elkaar. Iedereen heeft een nummer en iedereen krijgt een nummer, en dan is het wachten. Het heeft wel wat zo'n sfeer, je hebt echt door dat je leeft!  

Read more

Hoe schrijf ik een nummer? De eerste keer weet je niet hoe je moet beginnen, je weet alleen dat je het wil proberen. Een beetje googelen levert het volgende op: Er zijn meerdere manieren waarop je een nummer kan schrijven. De eerste keren heb ik de - volgens de meesters - juiste volgorde van Tekst, Melodie tekst en vervolgens Melodie nummer aangehouden. Op die manier heb je volledig de vrijheid te werken met woorden en je oprechte gevoelens in een nummer te passen. Melodie volgt immers tekst. Op die manier zijn er een aantal nummers  van mij ontstaan waar ik best tevreden over ben, en zijn er een heleboel nummers van Rick ontstaan waar ik heel tevreden over ben. 

Read more

Vanochtend testopnames gemaakt in een heuse professionele studio. In Utrecht ga je dan naar Studio Moskou, een hele mooie opnameruimte met fijne, deskundige begeleiding. Wat een overdaad aan technische termen en gereedschap plotseling! Rick kon zich aardig redden met het jargon maar voor mij was het Chinees. We hebben verschillende nummers en microfoons geprobeerd en een paar nummers meegekregen op CD. Resultaat: Ongemixt, dus unforgiving, en toch niet ontevreden. Wordt vervolgd!

 

Oefenen oefenen, oefenen, herhaling, herhaling, herhaling: Routine, routine, routine. 

Optreden is spannend. Het ligt ver, mijlenver buiten de comfortzone. Nummers die al honderd keren vlekkeloos zijn gespeeld in de eigen veilige woonkamer worden ineens nieuw. 'Goh, heb ik dit geschreven?' schiet het door je hoofd terwijl je nerveus over het publiek heen kijkt. Vingers worden stram, kelen knijpen dicht, er trillen spieren waarvan je niet wist dat je ze had, handen worden klam.

In dergelijke gevallen is routine je enige redding. Net als een bokser die een bepaalde handeling zo vaak heeft herhaald dat hij in reflex precies op het juiste moment de juiste beweging maakt (soms zelfs zo onbewust dat het onbedoelde slachtoffers geeft) is routine hetgeen wat je ondanks angst maar één mogelijkheid laat: gewoon doen wat je altijd doet.

 

Read more

Maandag 22 juli waren we bij de singer/songwritersavond van 't Oude Pothuys, Utrecht. Ondanks het mooie weer waren er zeer goede muzikanten en zangers aanwezig, en was er leuk publiek. Het beviel ons goed dus we zullen nog wel eens vaker optreden daar. 

Dus, aanrader: Iedere maandagavond vanaf 22:30 Singer/songwritersavond in 't Oude Pothuys, Oudegracht 279 Utrecht (en, op maandag kan je daar ook nog voordelig heerlijke kaasfondue eten). 

Gisteren was ons eerste officiële optreden in Zuilen. We waren 's ochtends echt wel wat gespannen maar toen we eenmaal op het podium stonden ging dat redelijk over. Het is even wennen op hoeveel meer dingen je moet letten. Halverwege werden we nog onderbroken door een brandweerauto met gillende sirenes, 'dat hadden we nog niet eerder meegemaakt tijdens een optreden'. We hebben na afloop wel even goed gejoeld!

Op Koninginnennacht 2013 hebben we ons eerste officieuze optredentje gehad. Doodeng, want voor al onze vrienden en kennissen. We hadden ons jaarlijkse feest op de Weerdsingel en werden dit jaar vereerd met een bezoekje van mijn grote idool, Michael Robinson. Michael luistert al 11 jaar onze Koninginnedag op tot mooiste dag van het jaar met zijn optreden bij de Ierse pub Mick O'Connells. Uiteraard hadden Rick en ik een gitaar en de nieuwe versterker bij de hand zodat hij een paar liedjes kon doen. 

 

Lees meer...

Zaterdag zijn we gaan shoppen voor nieuw gereedschap. En na een middag uitproberen, luisteren en vergelijken zijn we geslaagd: Twee mooie akoestische gitaren die versterkt kunnen worden en een versterker. Wat een sound! Natuurlijk konden we de rest van de dag niet van de spullen afblijven en was het eerste huiskamerconcert in besloten kring een feit ;-).

Nieuw gereedschap

Helaas kunnen we deze week niet oefenen, Rick heeft last van zijn pols (aaaah). Gelukkig niet door het gitaar spelen maar door zijn bureaustoel. Rick neemt zijn werk deze week dus weer mee naar huis in plaats van andersom. Een mens is ook niet gemaakt om vijf dagen per week op een stoel te zitten. Maar ja, de maatschappij vraagt dat nu eenmaal van ons, en ze betalen goed. :)

Daarom een toepasselijk nummer wat we laatst een keer probeerden te spelen: Het prachtige nummer 'Society' van Eddy Vedder. Onze versie is heel ruw (ik moest nog een tweede stem verzinnen) maar toch leuk. Fijn weekend alllemaal!!

Anne Marie

Soms neem je je werk wel eens mee naar huis. Vaak is dat niet zo heel plezierig. Andersom werkt het beter: Vandaag namen wij ons huis mooi mee naar het werk. 

Naarstig op zoek naar een opnameruimte met een goede akoestiek waar we onze partners niet storen kwamen we op dit - zeg nou zelf - briljante idee. Prachtig pand, hartje Utrecht, plafonds van vier meter hoogte, vergaderzalen waar de stemmen van onderhandelaars nog wekenlang na-echoën, waar je na een drukke werkdag als hekkensluiter heerlijk galmend zingend je computer af kan sluiten, en, het belangrijkste: Leeg in het weekend! De directeur vond het gelukkig prima.

Lees meer...

Vanaf vandaag is het mogelijk om in te loggen op de website en enkele nummers te beluisteren. Vraag een gebruikersnaam aan via 'Inloggen' of stuur een e-mail aan info@hartenlinden.nl.

Onder de tab 'Muziek' staan al enkele van onze nummers, en af en toe zullen we er een bij plaatsen. Je kan op meerdere manieren bijdragen; Je kan stemmen per nummer, je kan via Soundcloud comments geven of iets achterlaten in het gastenboek (dit kan ook zonder inloggen). We zitten erg te wachten op eerlijke feedback, alvast bedankt!!

18 januar1 2013 - De website van Hart & Linden is online. Welkom! Hier zullen wij regelmatig berichtje plaatsen over onze vorderingen als beginnend singer-songwritersduo.

Lees meer...

Listen to Hart & Linden

Contact

Email: mail@hartenlinden.nl

  • Phone: +031 (0)6 10243523

Like us on Facebook

 

Events

May 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
June 2024
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Search

 

 

Studio Moskou

 

 

 

Showcases

Background Image